Het zelfreflectieformulier moet je van te voren ingevuld hebben
en meenemen naar het praktijkexamen.

Praktijk en theorie


Rijschool Shervin is gevestigd in Baarn en biedt gewoonlijk rijlessen van 60 minuten aan, maar lessen van anderhalf of twee uur zijn in overleg ook mogelijk. Van de eerste les tot en met het examen rijdt u met een vaste instructeur in dezelfde auto.

Sinds september 2011 is het verplicht om ook te leren rijden met een navigatiesysteem. Tijdens het examen moet je ongeveer 10 minuten ‘zelfstandig’ rijden. Ook dit kan met een navigatiesysteem of een clusteropdracht.

Bij een clusteropdracht moet je verschillende opeenvolgende opdrachten uitvoeren om naar een bestemming te rijden. Bijvoorbeeld door een route te rijden waarbij je de bewegwijzering aan en boven de wegen dient te volgen, of zelf de route moet bedenken naar een oriëntatiepunt in de regio Amsterdam.

Behalve dat het altijd belangrijk is om deze opdrachten uit te kunnen voeren, kan bij een rijexamen ook een combinatie van deze opdrachten worden gegeven. Als aan het einde van een opdracht een auto ook nog gekeerd of geparkeerd moet worden, heb je meteen een bijzondere verrichting uitgevoerd.

Heeft u vragen of wilt u advies? 06-46164952